Via Hacker's List vind je snel en gemakkelijk een hacker

door
Roald
Leestijd 2 min.

Binnenkort zijn de examens gedaan en wie met een bang hart zijn uitslag afwacht, moet misschien eens overwegen om gebruik te maken van Hacker's List. Dat is een website waarop klanten professionele hackers kunnen contacteren en inhuren om voor hun een moeilijk klusje te klaren. De website, die gelanceerd werd in november, bevat meer dan 400 berichten van gebruikers die een hacker zoeken. De opdrachten gaan van het inbreken in een Facebook-profiel tot het aanpassen van schoolresultaten.

"Het inhuren van een hacker moet geen moeilijk proces zijn. Wij zijn van mening dat het vinden van een betrouwbare hacker een zorgeloze en pijnloze ervaring moet zijn," luidt het op de website. Hacken wordt al langer niet louter beschouwd als iets van internationale spionage. Mensen willen hackers om hen te helpen voor heel alledaagse dingen zoals een echtgenoot die bedriegt. De gebruiker kan dan anonym een zoekertje plaatsen, waarna de hacker een prijs noemt en er een deal overeengekomen wordt.

Aanbiedingen variëren van 1 dollar tot duizenden dollars. In een van de zoekertjes vraagt een person om alle inhoud en afbeeldingen van hem te verwijderen van zoekmachines. De koper is bereid om 4000 dollar te betalen voor het klusje.

In hoeverre dit juridisch allemaal mag, is nog maar de vraag. In de bepalingen en voorwaarden van de site staat dat het gebruik maken van de dienst voor illegale doeleinden nooit OK is. Maar in hoeverre gebruik je een hacker om legale doeleinden te bereiken?