Tijgerpopulatie in India groeit

Uit een nieuwe telling blijkt dat het aantal tijgers in India sterk is toegenomen. Dat verhoogt het geloof dat de pogingen om de tijger van uitsterven te behoeden, werken.

Er werden in 2014 2226 tijgers geteld in het hele land. Dat betekent dat er maar liefst 520 tijgers meer zijn dan in 2010. Prakash Javadekar, de minister van milieu, beschreef de cijfers als een groot succesverhaal en zei dat het resultaat een gevolg is van de aanhoudende pogingen tot het instandhouden van de soort.

“Hoewel het aantal tijgers in de wereld afneemt, stijgt het in India. Dat is geweldig nieuws,” zei Javadekar in New Delhi.

De tijgers in India werden bedreigd door stropers en een krimpende habitat door ontbossing als gevolg van grote projecten zoals wegen en dorpen. Er werden voor de telling meer dan 9700 camera’s gebruikt en er werden unieke foto’s van 80% van de tijgers in het wild gemaakt.

Een eeuw geleden zwierven er ongeveer 100.000 tijgers door de bossen van India. Hun aantal daalde gestaag rond 2010 tot de pogingen tot instandhouding hun vruchten begonnen af te werpen.