Quinze & Milan viert zijn vijftiende verjaardag samen met Futureproofedshop!

Het Belgische designmerk Quinze & Milan blaast dit jaar vijftien kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom zet Quinze & Milan doorheen het jaar vijftien producten in de schijnwerper. Futureproofedshop, de onlinewinkel die zich concentreert op duurzame designartikelen, zet de jarige ook in de bloemetjes.

Eerst was er coated foam…

Quinze & Milan is de pionier op het vlak van coated foam. Het patent op het QM FOAM, de catalyst van het succes van Quinze & Milan, is daar het bewijs van. Wat allemaal begon met de kleurrijke Pouf 01 groeide over vijftien jaar tot een heuse collectie van designmeubels. Intussen blijft het tienkoppige creatieve team tot het uiterste gaan om diverse toepassingen te brengen, ook van de bekende klassiekers. Ze zoeken de technische begrenzingen op totdat ze een perfect ontwerp bereiken dat een extra dimensie toevoegt aan een interieur. Verschillende kleuren en afwerkingen vervolledigen het totale pakket.

Ondertussen neemt Quinze & Milan ook deel aan een brede waaier van projecten en samenwerkingen. “De term ‘designlabel’ omvat alle activiteiten niet. Quinze & Milan is een denktank, waar ideeën, ontwerpen, visuele cultuur, concepten en zelfs experimenten samenkomen”, verklaart Tom De Gres, algemeen directeur van Quinze & Milan.

Dan was er Disney en eBay

Het ontwerpbureau werd opgericht in 1999 door Arne Quinze en Yves Milan. In vijftien jaar groeide het uit van een artistiek project tot een gewaardeerde partner voor gerenommeerde architecten als Jean Nouvel en Ren Koolhaas, en projectmanagers over heel de wereld.

De decoratiemogelijkheden van Quinze & Milan zijn buitengewoon veelzijdig. Van twee Poufs om wat kleur te brengen in de woonkamer tot de volledige inrichting van een cruiseschip van Disney en de kantoren van eBay. In veel gevallen zijn de meubels ontwikkeld in functie van het project. Ze springen in het oog, zodat de vraag naar particuliere toepassingen snel volgt. De Pilot, een ontwerp van Patrick Rampelotto en Fritz Pernkopf, is daar een uitstekend voorbeeld van.

Perfecte partner

In hetzelfde jaar werd ook Futureproofed Ecodesign (kortweg Futureproofed) opgericht door Serge de Gheldere, beter gekend als ‘Global Warming Messenger’ en Francis Vanhoonacker. De centrale gedachte achter Futureproofed is de integratie van duurzaamheid in het dagelijkse leven, zowel in de privé als in de werksfeer. Concreet legde het bedrijf zich als eerste op de Belgische markt toe op de verkoop van ecologische producten en het verlenen van advies met betrekking tot ecologische strategieën.

Futureproofedshop, een spin-off van Futureproofed, heeft gedurende haar tienjarig bestaan zowel fundamentele als praktische data en kennis vergaard op vlak van ecologische en duurzame ontwerpen. Met een specifieke vragenlijst voor ontwerpers en fabrikanten wordt de graad van duurzaamheid van producten getoetst. Die informatie wordt dan op de site voorgesteld aan de hand van acht Eco Strategieën, zoals bijvoorbeeld de grondstoffen en de levensduur. Zo biedt Futureproofed producten aan die passen binnen de bredere verbintenis van kwaliteit en duurzaamheid die iedereen aanbelangt.

De onlinewinkel legt de nadruk op aantrekkelijke en heerlijke producten, gekozen omwille van hun vormgeving, materiaalgebruik, functionaliteit en uiteraard natuurvriendelijkheid. Dat resulteert in een aanbod van designartikelen die voldoen aan de voorwaarden van duurzaamheid, design en kwaliteit. Excellente producten voor thuis en kantoor met een lagere ecologische voetafdruk en een blijvend functioneel ontwerp.

De producten van Quinze & Milan passen perfect binnen het kader dat Futureproofed heeft opgesteld. Zo beschikt de Pouf niet enkel over een tijdloos functioneel ontwerp, het is lokaal vervaardigd en is 100% recycleerbaar.

Daarom geeft Futureproofed nu ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van Quinze & Milan iedereen 15% korting op hun volledige Q&M-gamma. Het enige dat je moet doen is de code “Metro-Quinze&Milan-2015” ingeven voordat je doorgaat ‘naar afrekenen’.