Deze app neemt je hele leven op

Alibi, een nieuwe app die in december uitgebracht werd, is maar geïnteresseerd in één ding: ervoor zorgen dat jouw telefoon de enige tool is die nodig is om een dossier van je leven bij te houden. De applicatie is niet geïnteresseerd in gebruikersnamen en wachtwoorden of gerichte reclame maar eerder in het verstrekken van een manier om het verantwoordelijkheidsgevoel van zijn gebruikers te verhogen.

Na het activeren van de app, registreert Alibi automatisch de locatie van de gebruiker, audio, video en afbeeldingen. De app verwijdert alles wat hij gemaakt heeft na een uur. Om materiaal op te slaan, starten gebruikers opnieuw de app en kiezen ze welke gegevens ze willen opslaan. Je moet het je voorstellen alsof er iemand naast je zit met de opdracht om alles wat je doet vast te leggen. Hij schrijft op waar je heen gaat, neemt foto’s van wat je doet, maakt een video van wat je meemaakt en neemt op wat je zegt. Dat is wat exact wat deze app doet.

Na een tijd heb je dus een enorm dossier over alles dat zich in je leven afspeelt en over alles wat je gedaan hebt.

Alibi onthoudt om het kwartier waar je bent en er wordt elke minuut een foto of een video gemaakt. Video heeft de grootste invloed op de levensduur van de batterij, wordt nooit gebruikt als er niet echt iets te registreren valt zoals wanneer je telefoon in je broekzak zit.

“We bevelen het gebruik van audio, foto en locatie aan,” zei Ryan Saleh, medeoprichter van de applicatie aan DailyDot.

De app is zeer nuttig wanneer hij op de achtergrond draait en je exact wil herinneren wat er gebeurd is. Denk maar aan een overval in een winkel waar je bent of je wordt gepest op school of je hebt een belangrijk gesprek met je baas over je toekomst. De app geeft bewijs en neemt de werkelijkheid waar. Geen interpretatie, geen vervorming van de waarheid of werkelijkheid, maar duidelijke feiten.

Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor Android-apparaten, maar Saleh liet weten dat het team zeker van plan is om een versie voor iOS te lanceren.