Zin in een gevarieerde job? Welkom bij Elia!

Het bedrijfsfilmpje op de website van Elia is indrukwekkend en overtuigt snel. Wie wil er nu niet voor een onderneming werken die van essentieel belang is voor de gemeenschap en de economie? De elektriciteitsbevoorrading garanderen … Wat een opdracht! Carolien Pouleyn en Guillaume Maes dachten er ook zo over. Sinds dit jaar werken ze allebei bij Elia en ze zijn zeer enthousiast over hun job.

Elia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet dat zich uitstrekt over meer dan 8000 km luchtlijnen en ondergrondse kabels. Het bedrijf vervoert elektriciteit van de producenten naar industriële klanten en naar de distributienetten, zodat zij die tot bij elke verbruiker kunnen brengen.

Helicopterview
Carolien Pouleyn werkte al een paar jaar toen ze alsnog bewust voor Elia koos. “Hier op de afdeling Public & Regulatory Aairs passeren alle dossiers rond vergunningen, tarieven en afspraken met de buurlanden. We onderhouden contacten met politieke overheden en met de CREG, de Belgische regulator van de elektriciteitsmarkt. Maar voor we deze dossiers extern kunnen verdedigen, moet intern met alle afdelingen overleg gepleegd worden. Dat geeft me een heel brede kijk op de werking van Elia. Ik studeerde Economische Wetenschappen en volgde nadien een Ma-na-Ma European Policies and Politics. Deze job is een perfecte aanvulling daarop.”

Starterstraject
Tijdens een jobfair bij de UCL kwam Guillaume Maes in contact met Elia en het klikte meteen. Op dat moment studeerde hij voor ingenieur Elektromechanica. Vandaag, bij de afdeling Corporate Development, maakt hij deel uit van een team van acht starters die gedurende twee jaar bij verschillende afdelingen strategische projecten ondersteunen. “Zo ben ik momenteel betrokken bij het veelbesproken afschakelplan”, vertelt Guillaume. “Zeer actueel en ongelofelijk interessant. Binnen twee jaar zal ik een grondige kennis hebben van de volledige interne werking en de activiteiten van Elia. Ik zal dan goed geïnformeerd kunnen kiezen welke richting ik verder uit wil. Mijn carrière is ideaal gelanceerd en ik kijk met vertrouwen naar mijn toekomst.”

Opvallend Professioneel
Carolien en Guillaume zijn het erover eens: “Buitenstaanders zijn vaak verbaasd over onze technische expertise. Het valt op dat Elia medewerkers echt weten waarover ze spreken. Je wordt hier continu aangespoord om alles goed te overdenken voordat je ermee naar buiten komt. Meedraaien op een hoog niveau werkt erg stimulerend.” Als we vragen naar de doorgroeimogelijkheden binnen Elia, wordt er door Carolien instemmend geknikt: “Vacatures worden eerst intern bekendgemaakt en 35 % ervan raakt zo ingevuld. Om de drie à vier jaar spoort het Talent team ons aan om uit te kijken naar een andere functie. Het is geen verplichting, maar een keuze, een mentaliteit. Ik ben blij dat we die kans krijgen.”

Redenen genoeg om te blijven
“We hebben een competitief verloningspakket met oog voor individuele wensen”, gaat Carolien verder. “Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een minder dure bedrijfswagen in combinatie met een ets.” Guillaume vult aan: “Wat mij hier ook enorm aanspreekt, is de meertalige werkomgeving. Indien no- dig, kunnen we taallessen volgen die we onmiddellijk in de praktijk kunnen omzetten in de samenwerking met collega’s. Ik vind dat belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Het aantal Elia personeelsleden dat nieuwe medewerkers aanbrengt, stijgt ieder jaar. Bestaat er betere reclame?