Het eerste vervolg op Avatar wordt uitgesteld tot 2017

Regisseur James Cameron heeft besloten om de release datum van de sequel van Avatar uit te stellen naar eind 2017. Dat is een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Cameron werkt aan drie nieuwe Aavatar-films in een keer die hij van plan was om ook in één keer te filmen. Hij heeft een team van schrijvers op de been gebracht voor het scenario, maar daar wringt het schoentje. Het probleem is dat het schrijfproces te traag gaat, waardoor de release datum van 2016 te ambitieus is. “We moeten een laag van complexiteit in ons verhaal krijgen zodat het kan werken voor een saga van drie films. Dat probleem heb je niet als je een film op zichzelf maakt,” zei Cameron aan Associated Press.

Cameron lijkt niet erg bezorgd over de release datum van de drie films, want hij maakte de twee best scorende films aller tijden, zowel in eigen land als wereldwijd. En een van die twee is niet toevallig de originele Avatar.

Aanvankelijk zou Cameron maar twee sequels maken zodat het geheel zou afsluiten als trilogie, maar hij besloot later om gewoon door te gaan en een hele trilogie te filmen. Hij wil ervoor zorgen dat de drie films op zichzelf staan, maar dat er nog steeds een gevoel is dat het om een overkoepelend verhaal gaat dat zelfs verwijst naar de eerste film. Elke sequel zou jaarlijks moeten uitkomen en tegen het einde van de maand moet het script afgewerkt zijn zodat het filmen kan beginnen.