Facebook lanceert Android-app voor gratis internet in Colombia

door
Roald
Leestijd 1 min.

Facebook heft woensdag een applicatie voor mobiele telefoons gelanceerd in Colombia die het voor gebruikers mogelijk maakt om gratis toegang te hebben tot een handvol online diensten. Daarmee verbreedt CEO Mark Zuckerberg zijn project om het internetgebruik te stimuleren in opkomende markten.

Colombia is het eerste land in Latijns-Amerika dat de nieuwe Internet.org dienst mocht ontvangen. Zuckerberg wil met de gratis app ervoor zorgen dat Colombianen hun eigen welvaart kunnen bouwen. "Door mensen basisinstrumenten als deze gratis aan te bieden, creëer je een gelijk speelveld voor iedereen," zei Zuckerberg die graag wil zien dat ondernemers het internet gebruiken om een bedrijf te starten of te laten groeien.

Met Internet.org zullen Colombianen toegang krijgen tot de online encyclopedie Wikipedia, Facebook, sites met het weerbericht, vacatures en informatie over gezondheid. De toegang tot deze diensten is volledig gratis, maar als je links naar andere websites volgt, zul je moeten betalen voor je gebruikte data.

"Mensen de middelen van connectiviteit aanbieden is op zichzelf al belangrijk want het zorgt voor betere communicatie en een strakker sociaal weefsel waardoor vrede kan ontstaan," zei de 30-jarige CEO.