Rockstar stelt next-gen versie van GTA V voor PC twee maanden uit

Rockstar heeft de release datum van GTA V uitgesteld. De nieuwe datum is nu 24 maart terwijl oorspronkelijk het spel over twee weken, op 27 januari, in de winkelrekken zou moeten liggen. Het gaat om de next-gen re-release van het populaire spel voor de PC, meer dan twee maanden nadat de nieuwe versie uitkwam op de consoles.

“We bieden onze excuses aan voor de lichte verschuiving in de planning, maar het spel vereist een extra paar weken om getest en verder gepolijst te worden zodat het optimaal zal werken. Het verplaatsen van een release datum is nooit een gemakkelijke beslissing en we maken alleen zo’n keuze als we weten dat het in het belang van het spel en onze fans is,” schreef Rockstar in een blogpost.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de PC-versie van GTA V zal draaien op 1080 p, aan 60 frames per seconde met opties tot 4K resolutie. Het zal ook ondersteuning bieden voor maximaal drie beeldschermen tijdens het spelen en de toegang tot tools die het eenvoudig maken voor gebruikers om video’s te exporteren naar YouTube.