Facebook lanceert vroege versie van Facebook at Work

Ongeveer een half jaar geleden, melded techcrunch.com dat Facebook werkte aan een nieuw product gericht op de zakelijke markt onder de werktitel [email protected] Vandaag heeft het bedrijf een nieuwe app genaamd Work gelanceerd voor iOS en Android samen met een versie van Facebook at Work dat bereikbaar is via de normale website. Bedrijven kunnen met de nieuwe versie hun eigen sociale network bouwen voor hun werknemers dat aanvoelt en lijkt op Facebook zelf.

Werkgevers kunnen aparte log-ins creëren voor werknemers  of gebruikers koppelen met hun andere profielen zodat ze toegang hebben tot alles op één plek. Het product maakt van Facebook een concurrent van Microsoft Yammer, Slack, Convo, Socialcast en anderen die proberen om een ‘enterprise social network’ te ontwerpen. Zelfs LinkedIn liet vallen dat het bedrijf op zoek is naar een product waarmee collega’s gemakkelijk kunnen communiceren en inhoud delen.

Facebook zet als eerste een moedige stap door het product vandaag aan te bieden. “We zetten de app in de app stores, zodat we kunnen beginnen met het testen van het product,” zei Lars Ramussen, de technische directeur.

Vanwege het vroege stadium waarin het product zich bevindt, zijn er veel vragen. Het bedrijf zoekt nog wat een goede prijs zou zijn voor de app en of het de dienst zal monetariseren via advertenties en of apps van derden zullen werken.