Samsung presenteert eind maart de nieuwe Galaxy S6

door
Roald
Leestijd 1 min.

Samsung zal de Galaxy S6 begin maart onthullen tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dat hebben anonieme bronnen laten weten aan Business Insider. Volgens de bronnen komen er twee varianten van de nieuwe Galaxy-smartphone op de markt.

Samsung zal naar verluidt een normale versie en een versie met een gebogen rand aan het scherm uitbrengen zoals het bedrijf eerder al deed bij de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge. De Galaxy S6 zou in ieder geval deels van metaal gemaakt worden.

Naast het nieuwe vlaggenschip zal Samsung ook een ronde smartwatch presenteren. Dat het bedrijf aan zo'n horloge werkt, werd vorige week al door Sammobile gesuggereerd. De smartwatch zou met een ronddraaiende ring rond het horloge bestuurd worden.

Dat de Galaxy S6 op MWC gepresenteerd zou worden, werd al langer verwacht, maar werd nog niet bevestigd. Normaal gezien presenteert Samsung de Galaxy S-toestellen op een eigen evenement, maar daar kwam vorig jaar een einde aan toen het de Galaxy S5 ook presenteerde tijdens MWC.

De technologiebeurs in Barcelona loopt van 2 tot en met 5 maart.