Google Translate vertaalt ‘binnenkort’ spraak naar tekst in real-time

Google is van plan om een update te lanceren voor de Google Translate app voor telefoons waarmee je automatisch je spraak kan omzetten naar tekst in een bepaald aantal talen. Dat meldt The New York Times.

In zijn huidige staat kan de app tekst naar tekst vertalen voor ongeveer 80 talen en is er een stem die tekst vertaalt, maar dat gaat niet automatisch. Na de update zal de app automatisch herkennen wanneer iemand een populaire taal spreekt en de tekst omzetten naar de gekozen taal.

Het rapport bevat verder geen details over de update, noch over de dag waarop hij zou moeten gelanceerd worden. Er is alleen bekend dat het “binnenkort” moet gebeuren.

Google kondigde in juli 2013 de technologie al aan. Destijds zei vice-president van het Android-product management Hugo Barra al dat de technologie nog ver verwijderd stond van het correct vertalen in real-time voor alle talen, maar dat sommige combinaties waaronder Engels en Portugees al nagenoeg perfect waren.

Google perfectioneert vertalingstechnologie nu al jaren, maar blijft een beetje achterstaan op het gebied. Microsoft lanceerde haar Translator voor Skype in December waardoor er nu een real-time vertaling bestaat voor Engels en Spaanse sprekers op het communicatiemiddel.