Man vliegt 9 maanden de cel in voor sarcastisch commentaar op Facebook

Een man werd in de gevangenis gegooid voor negen maanden omdat hij een sarcastische opmerking had gemaakt op de profielfoto van zijn ex-vriendin op Facebook. In oktober 2012 kreeg de man, die verder niet bij naam werd genoemd, een contactverbod van een gespecialiseerde rechtbank in Mallorca nadat zijn ex-vriendin succesvol een beschermingsbevel had aangevraagd.

Slechts 5 dagen later postte het hopeloze individu een spottende opmerking onder de profielfoto van zijn ex: “Ik zie dat je ze toont wat je hebt, babe.”

Na het lezen van de reactie waarschuwde de vrouw de autoriteiten en de ex-vriend werd opnieuw voor de rechtbank gebracht. Hij werd beschuldigd van het overtreden van het straatverbod en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden.

Hij zei ter verdediging dat de rechter niet kon bewijzen wie het bericht verzonden had en dat hij eigenlijk het contactverbod niet geschonden had. De rechtbank gaf de man echter geen gelijk en oordeelde dat hij volledig bij bewustzijn was dat een Facebook-boodschap eveneens hoort bij een schending van een straatverbod.