“Ik ben opgegroeid als moslim maar vind het een eer om Jezus te mogen spelen”

Haaz Sleiman moest zijn rol als Jezus Christus in Killing Jesus op National Geograpic Channel verdedigen. De acteur is opgegroeid als moslim en werd door conservatieve mensen daarvoor bekritiseerd. Sleiman zou volgens hen niet geschikt zijn voor de rol door zijn moslimachtergrond.

De Amerikaanse acteur die is opgegroeid in Libanon en meespeelde in 24 en Nurse Jackie, weet dat sommige christelijke conservatieven niet blij waren met zijn casting in het project, maar laat het niet aan zijn hart komen. “In de islam zijn wij van mening dat Jezus een profeet is en profeten worden gerespecteerd. Wij zetten hem op dezelfde hoogte als Mohammed maar veel mensen weten dat niet,” zei Sleiman. “Ik ben opgegroeid als moslim maar vind het een eer om de rol van Jezus te mogen spelen.”

“Ik kan niet spreken voor Jezus, maar ik kan zijn leer citeren en hij zei: “Heb uw naaste lief als uzelf”. Hoe zou Jezus reageren als hij wist dat ik hem speelde?” vroeg Sleiman zich af. “Hij zou niet oordelen net zoals hij niet over zijn vijand oordeelt.”

Killing Jesus is gebaseerd op de bestseller van Bill O’Reilly en Martin Dugard en zal verschijnen als een drie uur durende film op National Geographic dit jaar.