FlyNiki wil vanaf 1 april de kortste internationale vlucht aanbieden

door
Roald
Leestijd 1 min.

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij FlyNiki wil een record vestigen. FlyNiki zal vanaf 1 april de kortste internationale vlucht ter wereld aanbieden. Het gaat om een reis van 48 km tussen Wenen in Oostenrijk en Bratislava in Slowakije die 10 minuten zou duren.

De vlucht is zo kort dat het voor passagiers zelfs moeilijk wordt om een power nap te houden. Zo kort eigenlijk dat het wel eens gewoon een grap kan zijn.

Maar als het echt een grap is dan is FlyNiki wel erg serieus bezig. De luchtvaartmaatschappij verkoopt immers al reserveringen voor de korte vlucht voor prijzen vanaf 29 euro.

Mocht het geen stunt zijn, is het niet eens zeker of FlyNiki weldegelijk de kortste internationale vlucht aanbiedt volgens The Telegraph. Er bestaat namelijk een vlucht van de Kameroense maatschappij Camair-Co van amper 32 kilometer tussen Kinshasha en Brazzaville. De krant meldt echter wel dat FlyNiki in tijd de kortst vlucht zou kunnen hebben.

Of je ook tijd bespaart met de korte vlucht is een tweede vraag. Google Maps leert ons dat een autorit van Wenen naar Bratislava ongeveer 53 minuten duurt. De vlucht zou korter zijn, maar we weten allemaal dat vliegreizen langer duren dan de vlucht alleen. Gezien hoe lang het duurt om naar het vliegveld te rijden en door de beveiliging te geraken, zul je waarschijnlijk geen tijd besparen.

De kortste binnenlandse vlucht vind je in Schotland. De vliegreis tussen Westray en Pap Westray eilanden duurt amper 47 seconden.