Dankzij PetCube kun je met je huisdier spelen vanop je werk

door
Roald
Leestijd 1 min.

Huisdieren een hele dag alleen thuislaten is niet gemakkelijk. Daarom heeft PetCube een manier gezocht om ervoor te zorgen dat je toch met je huisdier kan spelen terwijl je weg bent. PetCube gebruikte het Connected Home Camera-systeem om te controleren hoe het met huisdieren gaat als je weg bent. Het systeem heeft een groothoeklens en twee luidsprekers waarmee je kan zien en horen wat je huisdier allemaal uitvreet. Het systeem is niet echt nieuw, maar PetCube deed er een leuke toevoeging bij: een laserpointer die je vanop afstand met je smartphone kan besturen. Zo kan je toch met je kat spelen als je ver van huis bent.

Nadat je de kubus hebt aangesloten op je Wi-Fi kun je de laserpointer activeren door simpelweg op je smartphone te tikken. Dan verschijnt er een rode stip die je over het hele scherm kan bewegen. De iOS-app is al beschikbaar, maar er komt spoedig ook een versie voor Android-apparaten.

PetCube staat ook toe dat je vrienden of zelfs volslagen vreemden de mogelijkheid krijgen om te spelen met jouw huisdier voor een bepaalde tijd.

Jammer genoeg is PetCube niet voor alle huisdieren geschikt. Alleen honden en katten kunnen genieten van het spelletje. Wie het gebruikt, let er best ook goed op dat het licht niet direct in de ogen van het huisdier schijnt.