Game of Thrones-fans moeten stoppen met het kopen van wolfhonden

Een Britse liefdadigheidsinstelling waarschuwt fans van Game of Thrones om te stoppen met het adopteren van wolfhonden die eruit zien als de wolven die op Game of Thrones verschijnen. Artisan Rare Breeds redde onlangs al negen wolfshonden uit woningen. Wolfhonden zijn een kruising tussen een wolf en een hond. De dieren werden allemaal gefokt door het Tsjechische leger. In tegenstelling tot andere honden, worden wolfhonden zelden tot nooit in een ander huis geplaatst omdat veel eigenaars dan een licentie voor het houden van gevaarlijke dieren moeten hebben.

Directeur Wayne May vermoedt dat mensen de dieren in huis nemen omdat ze lijken op de wolven uit Game of Thrones. De aanschaf van een derde generatie wolfhond is legaal in het Verenigd Koninkrijk maar hij schat dat de wolfhonden in dit geval bijna voor 50% wolf zijn.

“Deze dieren als huisdieren houden, is echt onverantwoord,” zei hij aan The Telegraph. “Een aantal van de dieren die we gered hebben, hadden meer wolf dan hond in zich, wat illegaal is. Ik weet dat ze op televisie te zien waren in Game of Thrones, maar mensen moeten beseffen dat het in principe wilde dieren zijn die met respect behandeld moeten worden.”

Wolfhonden zijn niet eenvoudig om te verzorgen. Ze eten rauw vlees en kip omdat hondenvoer slecht is voor hun magen. Mensen kopen ze vaak als puppy’s en tot daar gaat het goed, maar wanneer de wolfhond volwassen is, komen er meestal problemen. Zo veroorzaakte een wolfshond voor meer dan 5000 euro schade in huis nadat hij achter werd gelaten met twee chihuahuas voor een paar uur.

Hoewel de dieren er leuk uitzien, zijn ze zelfs in het fictieve universum moeilijk te houden als huisdieren. Aanvankelijk wilde Stark de pups doden in de reeks, maar hij werd overgehaald door Jon Snow die zei dat de kinderen elk voor een puppy kunnen zorgen. De wolven lijken vrij volgzaam tot iemand hun eigenaars probeert te schaden. Na het eerste seizoen schakelde Game of Thrones ook over op wolven die door CGI warden gecreëerd.

May hoopt dat mensen hun verstand beter zullen gebruiken en dat er een strengere regelgeving komt voor het fokken en verkopen van wolfhonden, want “schijn bedriegt”.