Boze cabaretier Hans Teeuwen maakt "zelfmoordtape"

door
Hans
Leestijd 2 min.

Hans Teeuwen heeft donderdag in een videoboodschap duidelijk gemaakt dat hij niet wijkt voor terreur. In een bijna vier minuten durend filmpje reageert de cabaretier op zijn eigen wijze op de aanslag van woensdag in Parijs tegen de redactie van Charlie Hebdo. «Goedenavond dames en heren, dit is mijn zelfmoordtape. Ik heb besloten om een heerlijk slotakkoord achter mijn leven te zetten, namelijk sterven voor het vrije woord», aldus Teeuwen, die een goede vriend was van de in 2004 vermoorde Theo van Gogh.

"Mensen die het gezicht waren van de 'fuck you' tegen de islam, hebben aan het kortste eind getrokken», aldus Teeuwen, die vervolgens zegt dat de strijd tegen de fascisten door moet gaan. «Maar dat doen we natuurlijk met humor, want daar zijn we van, van het lachen.»

Teeuwen vervolgt: «Toen had ik gedacht dat we een prachtige act gaan maken waar de profeet Mohammed gewoon binnen komt lopen met bier. En dat geeft 'ie dan en dan zeg ik dank je wel. Dat ga ik tekenen. Ik hoop dat dat mag, maar ik denk het niet. Dus eigenlijk waar ik naar solliciteer, is naar de positie van het gezicht van de 'fuck you' tegen de 'islamfascisten'. De stem die zegt: wacht eens even, we mogen toch godverdomme zeggen wat we willen. Dus eigenlijk de schietschijf voor de toekomstige jongens uit die soms hele eenvoudige milieus, die dan niet meer weten waar ze naartoe moeten en dan een leuk slotakkoord vinden in die rare islam. Nonsens.»

Aan het einde van het filmpje herhaalt Teeuwen dat de humor niet wordt verslagen. «Je zou toch echt met goede argumenten moeten komen, dan wel een grap of desnoods gewoon hele leuke bespiegelingen.»