Sony onthult een nieuwe versie van de walkman

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is een van de meest gehypte evenementen op de tech-kalender en Sony is er jaarlijks een van de grootste bedrijven die hun speelgoed voor komend jaar aankondigen. Sony stond extra in de schijnwerpers op de conferentie dit jaar omdat het als bedrijf recent nog een massale hack had meegemaakt die terrabytes aan gevoelige informatie van Sony Pictures had gekost.

Kazuo Hirai, de CEO van Sony, kwam nog kort terug op de hack die de aandacht van de regering vestigde op Noord-Korea. “Ik ben erg trots op alle medewerkers en de partners die hebben meegewerkt en met wie we onvermoeibaar, soms zelfs letterlijk 24 uur per dag, hebben gewerkt om The Interview aan het publiek in de VS en Canada te kunnen tonen.”

Toen Hirai zijn speech had gegeven, was er ruimte voor de presentatie van de nieuwe gadgets waaraan Sony werkt. Het gaat om een handvol gadgets die de nadruk leggen op de 4K-ervaring, wearables en muziek.

Nieuwe Sony 4K-TV’s

IMG_7221

De nieuwe X900C 4K televisies zijn waanzinnig dun, want op hun dunste punt meten ze slechts 0.2 centimeter waardoor het de dunste LCD-TV ter wereld is. Het bedrijf maakt het bekijken van films en televisie nog beter dankzij de nieuwe 4K (4000 pixels) grafische processor, de X1.

Alle 4K-televisies van Sony zullen op Android werken, wat betekent dat je in staat zal zijn om je smartphone of tablet op je tv te laten draaien.

4K Handheld actie camera

IMG_2989

Sony toonde ook twee gloednieuwe 4K handheld camera’s. Tony Hawk, de bekende skater, mocht op het podium pronken met de nieuwe 4K Action Cam FDR-X100V. De camera is waterdicht en kan tegen de vrieskou waardoor het een geduchte concurrent zal worden van GoPro.

Hawk filmde een paar stunts met zijn skateboard en snowboard met de camera die bevestigd was aan een Selfie stok. De camera biedt vier keer meer resolutie dan full HD.

Nieuwe Sony Walkman

sony-Walkman

Het meest opmerkelijke gadget was de nieuwe Sony ZX2 Walkman met een opslagcapaciteit van 128 GB, verbeterde geluidskwaliteit en high-res audio aanbod. “Het is op maat gemaakt voor briljant geluid. Elk stuk materiaal en elke component is ervoor gemaakt om de high-res audio-ervaring te realiseren,” zei Fasulo.

De Walkman zal meer dan 1000 euro kosten.

Sympthonic Light Speaker

speaker

Sony toverde ook een onverwacht accessoire tevoorschijn: de Symphonic Light Speaker is eigenlijk een LED-lamp die ook een speaker is. Volgens Hirai stroomt de muziek alle richtingen uit, wat anders is dan bij normale luidsprekers. En het heldere glas rondom de lamp kan een hogere geluidsfrequentie weergeven. Het bedrijf wilde verder nog niet te veel kwijt over het accessoire.

Smart B-Trainer sport headset

IMG_2996-2

Sony wilde de behoefte aan een SmartWatch en mobiele apparaat voor atleten die graag naar muziek luisteren tijdens het joggen, elimineren. Dat doet het bedrijf met de nieuwe B-Trainer sport headset. Het is een all-in-one waterdicht apparaat dat GPS-tracking en een muziekspeler zal hebben en zelfs aanmoedigingen zal aanbieden tijdens het hardlopen.