Slim bed waarschuwt ouders wanneer kinderen uit bed gaan of nachtmerries hebben

door
Roald
Leestijd 1 min.

Ouders die zich zorgen maken over de kwaliteit van de slaap van hun kinderen, kunnen nu een slim bed kopen dat hen waarschuwt wanneer hun kind slaapt of het nachtmerries heeft en wat de slaappatronen zijn.

Het SleepIQ Bed van Sleep Number uit Minneapolis kan ook aangepast worden om het meer comfortable te maken wanneer een kind begint te woelen.

Het bed werd voorgesteld op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en claimt het enige bed te zijn dat zich aanpast aan de groei van kinderen.

Kinderen hoeven geen smartband of alternatieve draagbaar gadget te dragen in bed. In plaats daarvan wordt de kwaliteit van hun slaap gemeten door sensoren die in het bed zitten en die de gemiddelde ademhaling, hartslag en bewegingen van het kind volgen. Daarna wordt er een full-body algoritme gebruikt om de kwaliteit van de slaap te beoordelen. Ze krijgen een SleepIQ score voor elke nacht slaap die de ouders kunnen zien met een begeleidende app.

Daarnaast krijgen ouders zicht op de routines die de slaap beïnvloeden zoals lichaamsbeweging, cafeïne en tijd zodat ze de slaapgewoontes kunnen optimaliseren. Het bed stuurt ook een waarschuwing naar de app wanneer het detecteert dat een kind uit bed of onrustig is zoals tijdens een nachtmerrie.

Het bed is te koop bij Sleep Number winkels en kost ongeveer 900 euro.