Succesregisseur van Interstellar heeft geen mobiele telefoon of e-mail

Hij nam het publiek mee op een adembenemende rit in de ruimte en hielp zelfs met nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen, maar Christopher Nolan, de visionaire filmmaker van de spectaculaire sci-fi Interstellar, zegt dat hij zich niet bezighoudt met dagdagelijkse technologie als e-mail of een smartphone omdat hij het niet de moeite vindt.

De Britse regisseur, die ook de Dark Knight-trilogie en Inception regisseerde, kiest ervoor om niets van de hedendaagse technologie te gebruiken omdat het hem niet zou helpen met wat hij doet. Hij bezit zelfs geen gsm want dat geeft hem meer tijd om te denken.

“Ik heb nog nooit e-mail gebruikt, want ik vind dat het me niet zou helpen met wat ik doe. Ik ben er ook niet in geïnteresseerd. En wat de mobiele telefoon betreft, ik ben nooit op meer dan twee meter van een mobiele telefoon. Het is heel gemakkelijk om met mij in contact te komen als mensen mij nodig hebben, dus er is niet echt een reden waarom ik er zelf één zou hebben. Het geeft me tijd om na te denken want als je een smartphone hebt en je hebt 10 minuten tijd dan zit je naar dat scherm te staren.”

De 44-jarige regisseur vertelde dat er heel weinig mensen een mobiele telefoon hadden toen hij in 1997 naar LA verhuisde. “Ik ben zeer gelukkig dat ik continue heb kunnen werken dus er was altijd wel iemand in de buurt die me een telefoon kon lenen als dat nodig was.”

Nolan noemde de smartphone eerder al “speelgoed voor volwassenen”. Warner Bros. heeft Nolan ooit een e-mailadres toegewezen. De regisseur realiseerde zich dat pas jaren later, toen er al duizenden berichten in zijn inbox zaten.