Belgen maken gezonde nieuwjaarsresoluties om liefdesleven te boosten

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het nieuwe jaar is definitief uit de blokken geschoten. Dat betekent natuurlijk dat wie goede voornemens gemaakt heeft daaraan moet beginnen werken. Social discovery site Twoo.com ging in haar community op zoek naar de goede voornemens en de redenen erachter.

Zo heeft iets meer dan de helft van de ondervraagde Belgen goede voornemens, al geeft een kwart toe dat ze zich er zelden aan houden. Bijna de helft van de Belgen geeft aan dat de gezondheid een topprioriteit is voor hun voornemens. Dat is te merken aan de populairste voornemens als meer lichaamsbeweging (39%), gewicht verliezen (24%), gezonder eten (21%) en stoppen met roken (17%).

Volgens het onderzoek stammen de goede voornemens niet enkel uit gezondheidsoverwegingen. Blijkbaar speelt ook het liefdesleven een belangrijke rol, want uit het onderzoek blijkt dat 68% van de Belgen overgewicht een 'deal breaker' vindt bij een potentiële partner. Blijkbaar vinden de Belgen van alle Europeanen het gewicht van het partner het belangrijkst want in onze buurlanden ligt dat percentage heel wat lager, met 58% in Nederland, 54% in Duitsland, 52% in het Verenigd Koninkrijk en 50% in Frankrijk.