Microsoft kondigt nieuwe webbrowser aan die Internet Explorer vervangt op Windows 10

door
Roald
Leestijd 1 min.

Microsoft ontwikkelt een nieuwe, gestroomlijnde webbrowser die Internet Explorer zal vervangen volgens geruchten. De beslissing is genomen zodat er terug geconcureerd kan worden met andere populaire webbrowsers als Chrome en Firefox. De nieuwe app zal Microsoft moeten helpen om afstand te nemen van de slechte herinneringen aan oude versies van Internet Explorer.

De browser die de codenaam Spartan heeft gekregen, zou op 21 januari tijdens een demonstratie van Windows 10 aangekondigd moeten worden volgens mensen van het bedrijf. Maar wellicht zal de app niet volledig klaar zijn wanneer de vroege versie van Windows 10 later deze maand wordt gelanceerd.

De webbrowser zal beschikbaar zijn voor desktop en mobiele versies van het besturingssysteem volgens ZDNet. Hoewel de nieuwe webbrowser de standaardbrowser moet worden voor Windows 10 zal er bij het besturingssysteem ook Interner Explorer 12 veschijnen.

De nieuwe browser zal veel van dezelfde technologieën als IE gebruiken, maar zal een uitgeklede look en feel hebben en zal extensies ondersteunen. Microsoft denkt al langer na over een herziening van zijn webbrowser, maar er werd verwacht dat er nog een update van IE zou verschijnen voor Windows 10 in plaats van een volledig nieuwe en apparte app.