Met Strings verwijder je meteen sms’en waar je spijt van hebt

Je stuurt een sms uit woede of frustratie, verdriet of dronkenschap en je hebt er meteen spijt van. Of je bent aan het sexten met je vriend maar je stuurt de foto per ongeluk naar je ouders. Het zijn situaties die veel voorkomen en die extreem gênant zijn, maar dankzij een nieuwe app behoort het allemaal tot de verleden tijd.

Strings is een messaging-app die je toelaat om teksten en foto’s die je hebt gestuurd te verwijderen. Helaas wel alleen als de ontvanger ook beschikt over de app. Strings is bovendien louter beschikbaar voor iOS. “Wij geloven dat je een manier verdient om spontaan en onbevreesd jouw intieme momenten en persoonlijke gedachten te delen via jouw smartphone. Daarom ontwikkelden we Strings. Met Strings kun je zeggen wat je wilt en elke foto of video delen met wie je maar wilt én je kunt het verwijderen indien je dat wil. Bovendien kunnen je vrienden, familie, collega’s of partner jouw berichten niet delen met iemand anders, tenzij je toestemming geeft. Strings is gebaseerd op je telefoonnummer net als een sms. Alleen mensen die je als vriend toevoegen op Strings kunnen berichten van je ontvangen. Er is geen speciaal privacy beleid en niets dat je verzendt, kun je niet per ongeluk meer verwijderen.”

Verder beweert de app dat het aan jou is om te beslissen wie jouw inhoud te zien krijgt. Niet aan de makers van de app of aan adverteerders. Gezien het enorme aantal inbreuken op de privacy zijn al een serieus aantal mensen geneigd om de touwtjes zelf in handen te nemen en berichten te sturen met Strings.