Deze acteurs verdienden het meest in 2014

door
Roald
Leestijd 1 min.

Ze zijn knap, glad geschoren en ze redden de wereld constant op het grote scherm, maar bovenal hebben ze een goed gevulde portemonnee. Hun jaarlijkse inkomen wordt beschreven met miljoenen dollars en ze weten goed hoe ze hun salaris moeten onderhandelen. Dit zijn de tien best betaalde Hollywood-acteurs van 2014 volgens het magazine Forbes.

1. Robert Downey Jr: 75 miljoen dollar

Marvel beloonde de prestaties van RDJ als Iron Man rijkelijk. Robert Downey Jr was in vier van de laatste blockbusters van de studio aanwezig en Iron Man 3, die in 2013 werd uitgebracht, boekte meer dan een miljard dollar omzet.

2. Dwayne Johnson: 52 miljoen dollar

De man met de bijnaam The Rock heeft zijn berg geld te danken aan films als Fast and Furious, GI Joe en Hercules. En het zal daar niet stoppen voor de voormalige worstelster. In 2015 zal hij een reeks produceren voor HBO en zal hij te zien zijn in de langverwachte rampenfilm San Andreas.

 3. Bradley Cooper: 46 miljoen dollar

American Hustle, Hangover 3 en Guardians of the Galaxy zorgden voor het mooie bedrag van 46 miljoen dollar op de bankrekening van de acteur. Naast het hoge inkomen werd hij ook bekroond met meerdere nominaties voor zijn rol in American Hustle. Geld, erkenning, wat wil een mens nog meer?

4. Leonardo DiCaprio: 39 miljoen dollar

De anti-held ui The Wolf of Wall Street had geen problemen om zijn miljoenen binnen te harken in 2014. Dankzij zijn uitmuntende prestatie in The Wolf of Wall Street en The Great Gatsby blies hij iedereen van zijn stoel. Beide films leverden respectievelijk 395 miljoen en 351 miljoen dollar aan inkomsten op.

5. Chris Hemsworth: 37 miljoen dollar

In tegenstelling tot zijn collega's die hun geld verdienden door een rol te spelen in meerdere films, was Chris Hemsworth maar te zien in één succesvolle film. Dankzij zijn rol als Thor in de gelijknamige film mocht Hemsworth 30 miljoen bijschrijven op zijn bankrekening.

6. Liam Neeson: 36 miljoen dollar

Liam Neeson was niet even winstgevend als Leonardi DiCaprio of Bradley Cooper maar dat weerhield hem er niet van om een mooi bedrag te innen met films als Walking between the Tombstones en Non-Stop.

7. Ben Affleck: 35 miljoen dollar

Dankzij Gone Girl en een voorschot op zijn salaris als Batman kreeg Ben Affleck een plaats in deze top 10. Hij zou snel de leiding kunnen nemen in de lijst want er wordt verwacht dat de nieuwe Batman een groot succes zal worden.

8. Christian Bale: 35 miljoen dollar

Bale was minder te zien, maar wist aan Exodus en American Hustle toch een aardig zakcentje te verdienen.

9. Will Smith: 32 miljoen dollar

Will Smith is de enige veilige gok in Hollywood, want een film met Will Smith trekt altijd een groot publiek. Daarom staat hij in deze ranking ondanks zijn beperkte bron van inkomsten. Smith speelde alleen meet in After Earth en was betrokken bij de productie van Annie.

10. Mark Wahlberg: 32 miljoen dollar

Wahlberg was te zien in Lone Survivor en Transformers: Age of Extinction maar was vooral succesvol als producer van twee tv-series met een groot publiek: Entourage en Boardwalk Empire.