Tweejarig kind schiet moeder dood in de VS

Een tweejarig kind schoot gisteren per ongeluk zijn moeder dood met haar verborgen handwapen. Het kind grabbelde in de handtas van de moeder waardoor het pistool één keer vuurde en de moeder raakte. Het incident gebeurde in een supermarkt in Hayden, in het noorden van de staat Idaho.

“Veronica Rutledge, een 29-jarige vrouw, was aan het winkelen met haar zoon en drie andere kinderen. De zoon zat in een winkelwagentje, waar ook de handtas met het pistool zich bevond. Het kind reikte in de tas, greep het handwapen met een klein kaliber en vuurde één keer. De moeder werd fataal getroffen. Het is een uiterst tragische zaak”, verklaarde Stu Miller, de woordvoerder van de lokale sheriff aan Associated Press.

Er bestaan geen duidelijke statistieken over ongevallen met kinderen en geweren in de Verenigde Staten, maar het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In november raakte een jongetje van drie zwaar gewond aan zijn gezicht nadat zijn buurjongen heb trof met een geweer terwijl ze aan het spelen waren. In april schoot een tweejarig kind zijn elfjarig zusje dood terwijl ze aan het spelen waren in de buurt van een onbeveiligd pistool.