Kom de feestdagen gezond door met deze tips

De feestdagen zijn een tijd van gezelligheid,cadeautjes en natuurlijk van de bijhorende borrels, aperitiefhapjes en overheerlijke maaltijden. Bovendien durft het ook een drukkere periode te zijn, waardoor je iets minder aandacht aan je gezondheid schenkt. Natuurlijk mag je tijdens de feestdagen genieten maar met een beetje omzichtigheid geraak je door het eindejaar zonder dat je lichaam eronder lijdt. Daarom geven we je enkele tips om de feestdagen te overleven.

  1. Sla geen maaltijden over

Als ze weten dat er een enorm smakelijke kerstmaaltijd in het verschiet ligt, durven sommige mensen wel eens een maaltijd overslaan zodat ze ‘meer plaats’ hebben en ze zoveel mogelijk kunnen eten. Toch is het gezonder dat je geen maaltijden overslaat. Als je de dag begint met een ontbijt, is je spijsvertering meteen actief en zal je latere maaltijden beter verteren. Met een lege maag aan een grote maaltijd beginnen verhoogt bovendien de kans dat je je overeet.  Begin daarom je dag met enkele sneden volkorenbrood, een stukje fruit of een omelet.

  1. Maak de actieve keuze

Door de drukte en koude van de eindejaarsperiode ben je sneller geneigd om je onder je dekentje te verstoppen en minder of zelfs niet te sporten. Daar is helemaal niets mis mee, misschien is je lichaam zelfs eventjes toe aan een rustige periode. Maar probeer wel te blijven bewegen. Doe ’s ochtend gauw enkele eenvoudige oefeningen en kies voor de trap in plaats van de lift. Zo blijf toch een actief tijdens een minder sportieve periode.

  1. Let op met alcohol

Een glas bubbels als aperitief,  een wijntje bij het eten, een digestief en nadien nog nagenieten met een gin-tonic… Tijdens de feestdagen wordt er wel eens te diep in het glas gekeken. Belangrijk is dan dat je regelmatig een glas water drinkt zodat je gehydrateert blijft. Stop met drinken enkele uren voordat je naar bed gaat. Als de alcohol afgebroken wordt terwijl je slaapt, zal je waarschijnlijk wakker worden, ook al merk je dat niet. Dat kan ervoor zorgen dat je kostbare slaap verliest en je de volgende morgen nog steeds uitgeput voelt.

  1. Gezonde versnaperingen

Chips en chocolaatjes zijn heerlijk om van te snoepen maar bevatten natuurlijk heel wat calorieën. Als je zelf de hapjes voorziet, kan je er best wat variatie in brengen. Chips en chocola mogen zeker op tafel, maar zorg ook voor gezonde versnaperingen zoals olijven, tomaatjes, stukjes wortel of komkommer.

  1. Neem ook tijd voor jezelf

In de decembermaand worden er heel wat feesten voor familie en vrienden georganiseerd, soms lijkt er zelfs geen einde aan te komen. Het is belangrijk dat je regelmatig ook een momentje voor jezelf neemt, waarin je eventjes helemaal tot rust komt en de batterijen oplaadt. Zo voel je je beter in je vel en kan je er meteen weer tegen.

  1. Een extraatje

De eindjeaarsperiode kan behoorlijk hectisch zijn wat ervoor kan zorgen dat je eventjes moe of gestresseerd bent. De vitamines en mineralen in Biocure® Megatone LA, waaronder magnesium, helpen jouw energieniveau op peil te houden. Zo kan je tegen een stootje, ook tijdens de feestdagen.

De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van kinderen bewaren.