De voordelen waarvan je als jobstarter geniet bij Belfius

Tegenwoordig is het zeker geen evidentie om meteen een job te vinden als je bent afgestudeerd. Wanneer die zoektocht eindelijk ten einde komt, verandert er stilletjes aan heel wat in je leven. Je krijgt je eerste loon, je gaat op zoek naar je eigen woonst,  je moet je eigen verzekeringen afsluiten… Je moet een heleboel keuzes maken en dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarom wil Belfius je bijstaan en biedt de bank en verzekeraar tal van voordelen aan jobstarters. We sommen alvast een aantal voordelen op:

Minder belastingen betalen? Starten met pensioensparen!

Je pensioen lijkt nu nog een ver-van-mijn-bedshow. Toch is het geen slecht idee om nu al te starten met pensioensparen. Dat geeft je een dubbel voordeel. Een mooi extraatje wanneer je op pensioen gaat én het levert je in principe een belastingvermindering tot 30 % op. Als je dit jaar nog het maximumbedrag van 940 euro stort, geniet je volgend jaar tot 282 euro belastingvoordeel.

Een appartementje huren? Ga voor de gratis huurwaarborg!

Wie huurt, moet een huurwaarborg betalen, die overeenstemt met 2 tot 3 maanden huur. Dat is meteen veel geld als je nog maar net start met werken. Belfius kan je dan helpen door een bankgarantie (tot maximaal 3.000) te geven als huurwaarborg, als je verhuurder daarmee akkoord is. Zo hoef je de waarborg zelf niet te blokkeren en bovendien betaal je niets voor deze huurwaarborgservice*.

Onvoorziene kosten? Gebruik je Belfius MasterCard!

Heb je onvoorziene kosten, dan kan je je Belfius MasterCard Gold gebruiken. Het geeft je een maand lang wat extra ademruimte. Ook handig voor online aankopen! Want het merendeel van die aankopen met je MasterCard Gold is meteen ook verzekerd tegen diefstal met geweld of door inbraak en tegen schade en niet-levering. Ben je jonger dan 30 jaar,  dan is de Belfius MasterCard Gold het eerste jaar gratis.

Wil je ook deze voordelen genieten? Registreer je dan als jobstarter op www.belfius.be/jobstarter of in je kantoor. De financieel adviseur in je lokale Belfius-kantoor maakt je graag wegwijs in al die voordelen.

Meer informatie en voorwaarden kan je vinden op de site van Belfius.

Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door Belfius Bank en van akkoord van de verhuurder. Enkel in geval van effectieve uitbetaling van de Bank aan de verhuurder, dient de huurder de overeenkomstige som aan de Bank te betalen.