The Interview komt dan toch in de bioscoop

Bioscoopbezoekers zullen dan toch in staat zijn om The Interview te zien na alle commotie rond de film. Sony kondigde dinsdag aan dat er een beperkte ‘geschikte’ bioscoopversie op eerste kerstdag zal uitkomen in de Verenigde Staten.

“We hebben nooit de release van The Interview opgegeven en we zijn enthousiast dat de film in een aantal zalen te zien zal op eerste kerstdag,” zei Michael Lynton, CEO van Sony Entertainment. “We blijven ons inspannen om de film op meerdere platforms en in meerdere theaters beschikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek.”

“Ik wil al onze medewerkers bedanken die onvermoeibaar de vele uitdagingen waar we allemaal voor stonden het hoofd hebben geboden in de afgelopen maand,” ging Lynton verder. “Hoewel we hopen dat dit slechts een eerste stap is in de release van de film, zijn we trots dat hij eindelijk toegankelijk is voor het publiek.”

The Interview werd eerder geannuleerd nadat Sony gehackt werd en de hackers dreigden om aanslagen te plegen op bioscopen waar de film zou verschijnen. Daarop werd Sony bekritiseerd door de leden van de Hollywood-gemeenschap en zelfs president Barack Obama, die in een persconferentie vrijdag liet weten dat Sony “een vergissing had gemaakt”.

Daarover zei Lynton dat de pers , de president en het publiek zich lelijk kon vergissen want ze weten niet wat er werkelijk gebeurd is. “We zijn niet de eigenaar van de bioscopen. Wij bepalen dus ook niet of een film gespeeld wordt in de bioscoop. Dus, na de ergste cyberaanval in de Amerikaanse geschiedenis, hebben we drie en een halve week geprobeerd om ons bedrijf draaiende te houden en de film verkocht te krijgen aan het publiek. 25 December werd dan besloten om niet verder te gaan met The Interview omdat de meerderheid van de bioscopen de film niet wilden vertonen. Dat was hun beslissing.”

Uiteindelijk wordt de film nu toch vertoond en daar zijn Seth Rogen en James Franco meer dan blij mee. Franco bedankte President Obacco (een verwijzing naar het foutief uitspreken van de achternaam van Franco (Flacco) door Obama.) en ook Erik Schultz, de woordvoerder van het Witte Huis was opgetogen. “De president heeft duidelijk gemaakt dat we een land zijn dat gelooft in de vrijheid van meningsuiting en dat we onze eigen keuzes maken over de film. We zijn blij met de beslissing.”