Circus misleidt publiek met honden die op panda’s lijken

Een Italiaans circus wordt mogelijk geconfronteerd met een strafrechtelijke vervolging omdat ze naar verluidt het publiek proberen misleiden met twee honden die lijken op panda’s.

De politie in Brescia nam twee honden van het Orfei Circus in beslag op 19 december en beschuldigde het personeel ervan dat het zwarte vlekken had geschilderd in de hoop dat klanten zouden geloven dat het panda’s waren.

“Twee wit behaarde honden, een mannetje en een vrouwtje, werden gecamoufleerd als panda’s en als dusdanig getoond aan het publiek,” zei de politie.

Wildlife activisten die het circus in eerste instantie bezocht om te controleren op mogelijk misbruik van dieren ontdekten de pups.

“Zodra we dichterbij kwamen, beseften we dat deze dieren helemaal geen panda’s waren, maar een hondenras geschilderd als panda,” zei Fabrizio Catell, voorzitter van APP. “Wij vinden dat het onaanvaardbaar is om dieren belachelijk te maken voor entertainment en winst.”

De circuseigenaren worden nu geconfronteerd met beschuldigingen van dierenmishandeling en oplichting van klanten die betalen om te poseren met panda’s.

De eigenaren kunnen ook veroordeeld worden tot extra kosten voor het vervalsen van paspoorten van de dieren. De honden uit Hongarije bleken namelijk zes jaar jonger te zijn dan er op de officiële documenten stond.