Reddit geeft 5 miljoen dollar aan zijn gebruikers

Reddit, het populaire internetforum, gaat haar gebruikers een leuk cadeau schenken in de vorm van 5 miljoen dollar. Nuja, min of meer toch.

Het bedrijf kondigde gisteren aan dat het van plan is om Reddit Notes ter waarde van 5 miljoen dollar te verdelen onder 950.000 gelukkige gebruikers die actief zijn en een goede staat van dienst hebben.

Hoewel het op het eerste gezicht een mooi gebaar lijkt, is het nog volslagen onduidelijk wat een Reddit Note precies is en hoe het gebruikt kan worden.

Volgens The Verge is het een soort van digitale valuta die een stuk van het eigen vermogen in het niet-beursgenoteerde bedrijf vertegenwoordigt. Dat klinkt vaag genoeg en Reddit weigert vooralsnog om opheldering te schenken.

Het forum gaf wel prijs dat gebruikers de Reddit Notes kunnen opslaan en gebruiken om te doneren of te verhandelen. Hoe je het ook draait of keert, Reddit Notes zijn geen munt en hebben dus eigenlijk geen waarde. Het zal niet inwisselbaar zijn voor contant geld en zal ook niet ondersteund worden door het eigen vermogen.

Ondanks alle onduidelijkheid en vraagtekens verwachten experten wel dat zogenaamd Cryptogeld ooit inwisselbaar zal zijn voor iets van waarde, maar we moeten afwachten wat het woord waarde in deze context eigenlijk betekent.