Monkey Island is een echte versie van Planet of the Apes

Er bestaat een echte versie van Planet of the Apes op een eiland in Afrika. Toen journalist Kaj Larsen vroeg aan een aantal inwoners om hem naar Monkey Island te brengen, reageerden ze allemaal met verbazing en angst en zeiden dat het een slecht idee was. Na enig aandringen besloten ze toch om Larsen in een van hun kano’s naar het eiland te brengen.

Toen ze aankwamen op Monkey Island waren de inwoners niet erg gastvrij. De chimpansees reageerden extreem agressief en joegen de bezoekers van hun eigendom. De journalist keerde echter terug met een volle fruitmand en dat deed de chimpansees kalmeren behalve één chimpansee die niet omkoopbaar was. Hij gooide water naar de journalist en de cameramannen.

De chimpansees houden niet van mensen omdat ze vroeger in het nabijgelegen Liberian Institute for Biomedical Research gebruikt werden als proefdieren in het kader van een onderzoek naar een manier om Hepatitis te behandelen.

desktop-1418749340

De chimpansees werden ingespoten met verschillende vormen van hepatitis. Er werd voor apen gekozen als proefdieren omdat zij de enige zijn naast de mens die besmet kunnen worden met hepatitis.

desktop-1418749324

In 1989 braken er twee bloedige burgeroorlogen uit die het leven kostten van de vrouw van de directeur van het lab en talloze vrouwen, kinderen en soldaten. Uiteindelijk was het niet de oorlog die de sluiting van het lab veroorzaakte, maar grote protesten van dierenrechtenactivisten.

Het lab boekte wel fantastische resultaten want het vond een vaccin voor Hepatitis C. Toch werd er uiteindelijk besloten dat er beter niet getest wordt op chimpansees en werden de apen naar een nabijgelegen eiland verhuisd waar ze nog steeds leven. Een special team staat in voor de voeding en de gezondheid van de dieren en de chimpansees vertrouwen alleen dat team dat ze beschouwen als deel van hun familie.

desktop-1418749315

Ze reageren agressief en defensief op alle andere vreemdelingen en zeker op mensen uit het buitenland. De oudste chimpansees leven al meer dan 30 jaar op Monkey Island.

desktop-1418749313

desktop-1418749320