Deze tip kost 10 seconden tijd en zorgt ervoor dat je veel gewicht verliest

Nu we weten dat we met kerst het equivalent van 12 Big Mac’s naar binnenspelen, zijn handige tips om gewicht te verliezen meer dan welkom. Deze studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE en uitgevoerd door Elina Helander en co-auteurs van de Tampere University of Technology in Finland.

Voor de studie werden 40 mensen gevraagd om zich voor een periode dagelijks te wegen. 2838 wegingen later concludeerden de onderzoekers dat mensen die zich dagelijks wegen sterk de neiging hebben om gewicht te verliezen terwijl mensen die lange pauzes inbouwen tussen verschillende wegingen (bijvoorbeeld een maand) eerder bijkomen dan afvallen.

Het is niet de eerste keer dat de weegschaal de grote winnaar is in onderzoek.

“Kom uit je bed, ga naar het toilet en stap dan op de weegschaal,” adviseerde personal trainer Marshall Roy eerder dit jaar al in een artikel. “Het geeft je zeer betrouwbare informatie die weliswaar een beetje kan schommelen van dag tot dag maar na een langere tijd zul je trends duidelijk merken.”

Voor andere studie van de universiteit van Minnesota werden 1800 volwassenen die een dieet volgden ondervraagd. Uit de studie werd besloten dat mensen die zich elke dag wogen meer dan 5 kilogram afvielen terwijl mensen die zich elke week wogen maar 2.5 kilogram kwijt raakten.

Dus als afvallen één van je voornemens is voor het nieuwe jaar, weet dan goed dat de weegschaal je beste vriend is.