Madonna geeft fans vroeg kerstcadeau

Deze week verschenen er onvoltooide nummers van het aankomende album van Madonna op het internet. Het nieuwe album Rebel Heart zou uitkomen in maart 2015 maar de mensen die de nummers in handen hadden gekregen, konden niet wachten en gooiden ze online. Madonna besloot daarom om volledig willekeurig zes nieuwe nummers direct beschikbaar te maken als een soort van vroeg kerstcadeau.

“Ik hoopte om mijn nieuwe single Living for Love op Valentijn uit te brengen samen met de rest van het album in het voorjaar. Maar toen de nummers gelekt werden en het niet eens voltooide versies bleken te zijn, heb ik besloten om de zes nummers al uit te brengen. Ik heb liever dat mijn fans de volledige nummers luisteren zoals ze bedoeld zijn dan een of andere werkversie. Beschouw het al een vroeg kerstcadeau,” verklaarde The Queen of Pop.

De vrijgegeven tracks zijn Living for Love, Ghosttown, Devil Bid, Illuminati, Unapologetic Bitch en Bitch I am Madonna, met Nicku Minaj.

In een post die inmiddels verwijderd is, beschreef Madonna de gelekte nummers als artistieke verkrachting.

“Dit is artistieke vekrachting !! Dit is een vorm van terrorisme. Waarom willen mensen het artistieke proces vernietigen? Waarom stelen?”