Deze nuttige wearable neemt het tv-programma op als je in slaap dommelt

Draagbare technologie is geweldig, maar het is voornamelijk gericht op het monitoren van je gezondheid. Apps kunnen je hartslag bijhouden en aanmoedigen om naar de sportschool te gaan of je eraan herinneren hoeveel calorieën er in die donut zaten. Maar hoe zit het met echt nuttige producten die ontworpen zijn om mensen te doen ontspannen?

KipstR is een eerste wearable die echt nuttig is voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in hun fitheid en al eens graag een donut lusten. Ryan Oliver en Jonathan Kingsley, 15 en 14 jaar oud, ontwierpen een polsband die automatisch een televisieprogramma op pauze zet en opneemt indien de drager in slaap dommelt voor de televisie.

Het polsbandje maakt gebruik van een pulsoximeter, een apparaat voor de diagnose van slaapstoornissen, om aan te voelen wanneer een gebruiker in slaap dommelt. De KipstR maakt dan automatisch verbinding met je afstandsbediening waarna het programma gepauzeerd en opgenomen wordt.

Virgin Media, het bedrijf dat meewerkte aan de wearable, zegt dat de polsband in de toekomst ook gebruikt kan worden om verwarming hoger of lager te zetten en andere diensten.

KipstR2