Instagram brengt eerste grote update in twee jaar uit

Instagrammers kunnen tevreden zijn: ze krijgen voor het eerst in twee jaar een grote update.

Het bedrijf heeft namelijk vijf nieuwe filters aangekondigd voor de app en heeft een modus toegevoegd die je de mogelijheid geeft om de wijze waarop filters verschijnen binnen de app te herschikken. De nieuwe Instagram-filters zijn Crema, Slumber, Ludwig, Aden en Perpetua. Instagram zorgde er ook voor dat er een mini-preview is waarop je kan zien welke meerwaarde een filter toevoegt aan je foto voor je de filter toepast.

Gebruikers kunnen nu ook hun filters ordenen en de filters die ze niet gebruiken, verbergen. Daarvoor scroll je naar het einde van de lijst en klik je op “beheren”. Daarna kun je snel personaliseren hoe en waar jouw favoriete filters verschijnen in de Instagram-app.

Het is de eerste keer dat Instagram haar filterset heeft bijgewerkt sinds de filters Mayfair en Willow in December 2012 toegevoegd werden aan de app. De nieuwe filters zijn volgens het bedrijf geïnspireerd op de verbeterde camera’s op smartphones en op de creativiteit van haar gebruikers.

“De trends in de fotografie zijn geëvolueerd en de mogelijkheden van de camera in de smartphones zijn enorm verbeterd,” schreef het bedrijf in een blogpost. “We hebben een enorme creativiteit gezien binnen onze gemeenschap, niet alleen in de momenten die ze delen, maar ook in de tijd die onze gebruikers besteden aan het zorgvuldig componeren en bewerken van foto’s en video’s.”