Nieuwe tool van Skype vertaalt gesprekken in real-time

Microsoft werkt aan een nieuwe tool die ervoor zal zorgen dat je gesprekken op Skype meteen vertaald worden. Skype Translator maakt het mogelijk voor Engels en Spaans sprekenden om te communiceren in hun eigen taal. Het klinkt als magie maar het is het resultaat van jaren werk van een onderzoeksteam van Microsoft en Skype.

Skype Translator werkt op Windows 8.1 en preview exemplaren van Windows 10. Het vertaalt de voice input naar het Engels of Spaans. Een Engelse spreker zal dus een vertaling van een Spaanse spreker horen en vice versa.

Microsoft heeft eerder aangetoond dat de technologie ook werkt tussen Engels en Duits, maar heeft besloten dat Spaans in eerste instantie de enige taal buiten Engels zal zijn die ondersteund zal worden.

Microsoft wil Skype Translator gebruiken als een instrument voor scholen en het bedrijf testte de nieuwe tool dan ook uitvoerig met studenten in de VS en Mexico. Skype is al enorm populair in de klaslokalen over de hele wereld. Tests en demonstraties werden altijd op erg kleine schaal uitgevoerd, maar Microsoft laat nu haar Skype Translator los op een veel breder publiek.

Wie geïnteresseerd is in het testen van Skype Translator moet een uitnodiging vragen op de website van Skype.