Marco Polo is het nieuwe paradepaardje van Netflix

Netflix wil met haar nieuwste televisieserie, Marco Polo, hoge ogen gooien. Kosten noch moeite werden gespaard om van de reeks een even groot succesverhaal te maken als Game of Thrones van HBO. De eerste aflevering wordt vanavond uitgebracht op Netflix.

Marco Polo is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige Italiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger. In 1271 vertrok Marco Polo, die in de reeks gespeeld wordt door Lorenzo Richelmy, op avontuur van Europa naar Azië. Eenmaal in Azië aangekomen wist Polo in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over het Verre Oosten te verzamelen. Bij zijn terugkomst in Venetië schreef Polo het boek Il Milione, wat in de late middeleeuwen grote invloed had op het Europese beeld van het oosten. In hoeverre de serie trouw is gebleven aan het historische verhaal, is niet bekend. Wat we wel weten, is dat de reis van Marco Polo niet zonder slag of stoot zal gaan. De ontdekkingsreiziger zal gedurende 10 afleveringen geconfronteerd worden met verraad, hebzucht, seksuele intriges en rivaliteit en te maken krijgen met politieke spelletjes en enorme veldslagen.

Marco Polo moet Game of Thrones onttronen

Netflix wil hiermee een serie uitbrengen die Game of Thrones van de troon moet stoten. Daarvoor gebruikte Netflix al haar middelen want het bedrijf gaf maar liefst 9 miljoen dollar uit per aflevering. De reeks kost Netflix maar liefst een bedrag van 90 miljoen euro waardoor het de duurste serie wordt na Game of Thrones. Dat houdt volgens critici een enorm risico in want mocht Marco Polo negatief ontvangen worden, dan zal de geloofwaardigheid van Netflix ernstig aangetast worden. Het belang van het welslagen van Marco Polo is dus cruciaal voor de streaming dienst.

Netflix Original-serie

Netflix heeft van Marco Polo een zogenaamde Netflix Original gemaakt. Dat betekent dat de serie nergens anders te bekijken zal zijn dan op Netflix. Daarmee wil de dienst ervoor zorgen dat het aantal abonnees stijgt. Seizoen 1 zal in zijn geheel online worden gezet. Netflix omschrijft Marco Polo als een soort lange film in plaats van een echte serie. De tien afleveringen van het meeslepende historische drama werden onder andere in Italië, Kazachstan en Maleisë opgenomen. De serie werd geproduceerd door John Fusco, schrijver van de animatiefilm Spirit: Stallion of the Cimarron, en Dan Minahan (Homeland en Game of Thrones).

“John Fucso en zijn team hebben een tijdloos verhaal over macht, avontuur, verraad en lust gecreëerd, gecombineerd met behendige verhalen en filmische ambitie,” zei Ted Sarandos, Nextflix Chief Content Officer. “Het is een fantastische aanvulling op onze collectie van originele series.”

De eerste aflevering zal vanavond om 21:01 Belgische tijd online worden gezet.