In Zuid-Korea kun je je hond laten klonen voor 85.000 euro

Wie zoveel van zijn huisdier houdt dat hij denkt dat hij zonder niet kan overleven, heeft geluk, want in Zuid-Korea kun je een exacte kloon van je hond laten maken voor 100.000 dollar.

In Sooam, het laboratorium van dierenarts en onderzoeker Woo Suk Hwang, worden maandelijks 15 honden gekloond en ondertussen hebben ze bijna 400 succesvolle procedures achter de rug. De kern van de cellen van het huisdier wordt verwijderd en geplaats in de eicel van een donordier dat de draagmoeder zal worden. De eicel wordt eerst een schok gegeven om de groei te stimuleren zodat de cluster zich kan ontwikkelen tot een embryo. Daarna wordt de eicel in de baarmoeder van de eiceldonor geplaatst.

Na een paar maanden wordt er dan een nieuwe pup geboren die een soort van identieke tweeling is van het originele huisdier. Er zijn kleine fysieke verschillen en het temperament kan ook lichtjes verschillen, maar verder heb je een exacte kopie.

Het is een riskante procedure want veel van de gekloonde dieren worden met afwijkingen geboren, maar Hwang herhaalt de procedure tot het beoogde effect is bereikt. Hwang werd ondertussen ingeschakeld door Russische wetenschappers die proberen om de uitgestorven mammoet weer tot leven te wekken. Ze beschikken over een goed bewaarde DNA-staal waarmee het proces zou moeten lukken.