iPod Classic verkocht voor 75.000 euro op eBay

Velen betreurden de ondergang van de iPod Classic, maar het lijkt erop dat sommige mensen bereid zijn om een serieuze som geld neer te tellen voor een oud model.

Op eBay, werd een zeldzame versie van de iPod Classic voor 90.000 dollar verkocht. Andere iPod op eBay hadden een catalogusprijs van 180.000 dollar. Nog iemand anders verkocht een verzegelde iPod voor 20.000 dollar.

Het is mogelijk dat een deel van de exorbitante bedragen nep zijn, maar er zijn wel een aantal officiële deals gesloten voor een bedrag van vier cijfers.

De iPod va 90.000 dollar is een van de verzegelde modellen van de speciale U2 iPod-editie, die oorspronkelijk in 2004 werden verkocht. Op de iPod staan de gegraveerde handtekeningen van de vier leden van de band. De nieuwe U2 iPods worden voor 4000 dollar verkocht op Amazon.

De iPod heeft 20GB aan opslagruimte en de batterij kan zo’n 12 uur mee gaan.

De productie van de iPod Classic werd in september stopgezet omdat het bedrijf de onderdelen niet meer kon krijgen. “Het technische werk was enorm en het aantal mensen die er nog één wilde was zeer klein,” legde Tim Cook uit.