#tweetforheat brengt warmte tijdens koude winter

In de kou wachten tot je tram of bus komt, daar wordt niemand echt vrolijk van. Maar van dinsdag 9 tot en met maandag 15 december hoef je aan de Louizalaan in Brussel niet meer uit je kleren te bibberen! Samsung tovert namelijk één van de drukst gebruikte MIVB haltes gedurende één week om tot een verwarmde plek. Of toch ten minste als het van Twitter afhangt.

Het principe is eenvoudig; iedere tweet met de hashtag #tweetforheat zorgt dat de verwarming in de bushalte gedurende 1 minuut brandt. Een tweet hoef je natuurlijk niet alleen voor jezelf te sturen, maar kan ook een hartelijk gebaar zijn. Tweet dus ook voor de persoon die nog aan de halte staat te wachten of voor jouw hartendief die iedere ochtend de bus neemt. De digitale display in het bushokje toont bovendien aan welke goede ziel je jouw warm moment te danken hebt.

Daarnaast zal Samsung België die week voor iedere nieuwe volger op Twitter 0.50 euro doneren aanDokters van de Wereld. Deze organisatie biedt het hele jaar door medische en psychologische bijstand aan de meest kwetsbaren in België. Ze voorzien naast zorgcentra in zowel Brussel als Antwerpen ook extra zorg en bijstand voor de daklozen tijdens de wintermaanden.

“Met de feestperiode in aantocht en winter in volle gang vinden we het belangrijk om extra aandacht te hebben voor de hulpbehoevenden in onze samenleving. Met deze ludieke solidariteitsactie roepen we de Belgen dan ook op om samen met ons hen wat warmte te schenken.”, zegt Peter Vanhecke, Managing Director bij Samsung Electronics België.