Marc Zuckerberg dient Tim Cook van repliek

Marc Zuckerberg heeft gereageerd op de opmerkingen van Tim Cook. De CEO van Apple schreef een passage in de open brief over de beveiligingsmaatregelen van Apple en hun cloud-diensten waarin hij Facebook op de korrel nam. Althans, dat vindt Zuckerberg ervan want Cook heeft Facebook of Zuckerberg zelf nooit rechtstreeks genoemd.

“Een paar jaar geleden begonnen gebruikers van internetdiensten te beseffen dat wanneer een online dienst gratis is, je niet de klant, maar het product bent. Bij Apple zijn we echter van mening dat een geweldige ervaring nooit ten koste mag gaan van uw privacy.”

Het doelwit van Cook zijn dus de gratis online diensten en aangezien Facebook-gebruikers geen euro betalen voor het delen van hun politieke tirades, foto’s en dagdagelijkse beslommeringen, voelde Marc Zuckerberg zich geviseerd en hij reageerde duidelijk in een interview met TIME Magazine.

“Ik vind het frustrerend dat er een hoop mensen zijn die denken dat een business model gebaseerd op advertenties ervoor zorgt dat er geen band meer is met je klanten. Dat is een erg belachelijk idee. Denk je dat je wel op één of andere manier verbonden bent met Apple omdat je producten van hen koopt? Als Apple echt verbonden was met haar klanten dan zouden ze hun producten stukken goedkoper maken !”