Duitse voetgangers kunnen tegen elkaar pong spelen aan het rode licht

Wat moet je doen als je aan een rood licht staat als voetganger? Je kan gewoon wachten, je smartphone nakijken of diep zuchten, maar in Duitsland kun je nu ook de mens aan de overkant uitdagen voor een spelletje Pong.

Een paar Duitse studenten kwamen op het idee om Pong, één van de oudste videospelletjes, te introduceren op kruispunten. Ze stelden het concept voor in 2012 en na een paar Europese aanpassingen is het nu beschikbaar voor openbaar gebruik.

Amelie Künzler, Sandro Engel en Holger Michel werkten samen met ontwerpbureaus en verkeersdeskundigen om een volledig functioneel apparaat te bouwen. Na twee jaar wachten, is het spel in gebruik genomen door de stad Hildesheim in Duitsland. Het concept heet nu ActiWait.

ActiWait is een slimme manier voor voetgangers om tijd te doden aan een kruispunt. Je kan letterlijk de man aan de overkant uitdagen voor een spelletje pong dat gespeeld wordt op een rode achtergrond zolang het verkeerslicht rood is. Zodra het groen wordt, wordt de achtergrond groen zodat geconcentreerde spelers weten dat ze kunnen oversteken.