“Als we ze allemaal in één film stoppen, zouden we 100 miljard dollar verdienen!”

Als de superhelden van Marvel The Avengers, X-Men en Spider-Man een team zouden vormen voor een film, zou die film waarschijnlijk alle records verbreken. Helaas zijn ze alle drie eigendom van aparte filmstudio’s waardoor de kans heel klein is dat er ooit zo’n film gemaakt zal worden.

Maar Stan Lee, de bedenker van de Marvel comics, heeft in een recent interview gezegd dat er inspanningen worden gedaan om de filmische crossover de realiteit te maken.

“Het is iets waar Marvel wel mee bezig is, maar het is heel moeilijk om ze allemaal bij elkaar te brengen omdat de personages zo succesvol zijn en zoveel geld binnenbrengen. Daarom willen de filmstudio’s hun rechten ook niet verkopen. Dat moeten de productiebedrijven en advocaten uitzoeken. Of ze dat ooit voor elkaar krijgen, weet ik niet.”

Stan Lee is wel een fan van een dergelijke epische combinatie. “Het is jammer dat de situatie zo is dat Marvel niet alle rechten heeft. Want dan zouden we ze allemaal samen in een film kunnen stoppen die 100 biljoen dollar zou maken!”