Afterparty rescue plan

Zag je er op het feest nog glamoureus en vrouwelijk uit, dan blijft daar de ochtend nadien vaak weinig van over. In drie stappen zorg je ervoor dat je ook de volgende morgen oogverblindend bent.

Stap 1: Maak je ogen wakker

Om de kringen onder je ogen te ontzwellen druk je met de bolle kant van een lepeltje dat in de koelkast heeft gelegen zacht onder je ogen. Door de kou wordt de zwelling minder en krijg je meteen een wakkere blik. Frisse komkommerschijfjes of koude (gebruikte) zakjes kamillethee zijn ook een alternatief, omdat ze meteen een verzorgend effect op jouw huid hebben. Nog handiger zijn oogcrèmes met een metalen massage-applicator, die koel aanvoelt op de huid.

Donkere kringen kan je camoufleren met een lichtreflecterende concealer. Buig je hoofd naar voren terwijl je in de spiegel kijkt, zodat de kringen goed zichtbaar zijn. Onderaan de kringen valt een schaduw, daar lijkt de kleur het donkerst en breng je het best de concealer aan. Vergeet ook je ooghoeken niet en versmelt de concealer goed met je huid voor een natuurlijk, wakker effect.

Gebruik daarna wat mascara om je ogen te openen. Breng deze alleen aan op de bovenste wimpers. Zo verleg je de aandacht van je wallen naar de bovenkant van je oog.

Stap 2: Hydrateer je huid

Een feest gaat vaak gepaard met lekkere alcoholische drankjes, en vaak vergeet je de avond zelf om ook nog water te drinken. Dat zorgt voor een gedehydrateerde huid die er vaal en droog uitziet. Geef je huid ’s ochtends alvast een fikse scrubbeurt: zo verwijder je alle dode huidcellen en geef je de bloeddoorstroming een boost waardoor je huid meer zuurstof krijgt. Breng daarna een hydraterend masker of serum aan en eindig met een voedende en hydraterende crème. Vergeet vooral niet om voldoende water te drinken. Zo help je je lichaam om afvalstoffen beter te verwijderen.

Stap 3: Kies een natuurlijk tintje

Door vermoeidheid en dehydratatie ziet je huid er vaak niet egaal uit en daardoor vallen onzuiverheden, rode vlekjes, pigmentvlekken en donkere kringen meer op. Hou je make-up zo natuurlijk mogelijk. De juiste producten zorgen voor een fris effect, terwijl te veel make-up net de nadruk op uw onvolmaaktheden.

Kies voor een hydraterende verzorging met een tintje. In één beweging hydrateer en corrigeer je jouw huid op een natuurlijke manier. Of kies voor een blemish balm: deze lichtdekkende verzorgende crème laat je huid er op een subtiele manier uitzien.