Een Belg op het hoofdpodium van Metro Photo Challenge

De drie internationale winnaars van de Metro Photo Challenge zijn gekend!

Voor de eerste keer sinds de start van ’s wereld grootste fotowedstrijd tien jaar geleden kaapt een Belgische deelnemer een hoofdprijs weg.

Bernard Caelen, alias Irving S.T. Garp, kaapt de hoofdprijs weg in de categorie Groen Leven:

“Fotografie is een buitengewone kunst, want men vertelt er een heel verhaal mee in slechts één beeld, terwijl een schrijver vele pagina’s nodig heeft, of een regisseur kilometers pellicule.” aldus de winnaar.

De jury, bestaande uit gerenommeerde fotografen, selecteerde in de categorie Groen Leven zijn foto “Graine de pavé” (foto) die Caelen met een Canon 5D mark 2 nam. De categorie werd opgedragen aan de Verenigde Naties en wil het grote publiek sensibiliseren voor het werk van steden in de strijd tegen klimaatverandering.

«Deze samenwerking was van onschatbare waarde voor de Verenigde Naties om de boodschap tot mobilisatie tegen klimaatverandering over te brengen. En hoe kan je beter communiceren dan met beelden? Al onze felicitaties aan Metro, de juryleden en vanzelfsprekend de duizenden deelnemers.” aldus Afsane Bassir-Pour, directeur van het regionaal informatiecentrum van de VN in Brussel.

De winnaars van de categorieën Magie van de stad en Ontsnapping uit mijn stad werden respectievelijk Jankel Grubman uit Brazilië en Malin Jochumesen uit Zweden.

De 3 internationale winnaars maken een unieke reis naar een van de meest fotogenieke steden ter wereld: New York. Ze zullen er kennismaken met burgemeester Michael R. Bloomberg en de hoofdzetel van de VN bezoeken.

De foto’s die tijdens deze reis genomen worden zullen wereldwijd in Metro gepubliceerd worden. Naast deze unieke belevenis, ontvangen hun foto’s dus internationale erkenning.