Blunder van Amazon levert student 51 pakjes op

Robert Quinn kreeg per ongeluk 51 pakjes toegestuurd die eigenlijk werden bedoeld waren voor Amazon. De 22-jarige jongen kreeg een Samsung-tv, een Galaxy tablet, een piratenkostuum, een bed, boekenkast, buggy, elektrisch kacheltje, Lego, een brandweerwagen, een computer, CD’s, Dvd’s, boeken, een laptop en nog veel meer toegestuurd.

De pakjes leken items te zijn die bestemd waren om teruggestuurd te worden naar Amazon, maar in plaats daarvan kwamen ze terecht bij Quinn in Londen. Dat begon een week geleden. Volgens Quinn is er sprake van een computerfout. In eerste instantie liet hij de pakjes voor wat ze waren. Alleen de Waterman-pen nam hij mee naar Liverpool waar hij studeert. “Ik heb Amazon gebeld en daar zeiden ze dat ik alle pakjes cadeau kreeg van mensen. Maar dat kan niet, want ik ken geen van de mensen die me iets stuurden. Omdat ik het zonde vindt dat die mensen hun geld niet terugkrijgen, heb ik nog een keer gebeld, maar het probleem is nog steeds niet opgelost.”

Zijn familie is er wel blij mee. Zo wilde zijn moeder de bladblazer en zijn broer de aftershave. De andere cadeaus wil Quinn verkopen of doneren aan een goed doel. Amazon zei dat Quinn alle pakjes mag houden als de zaak is opgelost, wat neerkomt op 4600 euro aan goederen. Amazon kent een enorm drukke periode. Vorige week op Black Friday verkocht het bedrijf 5,5 miljoen items wat neerkwam op 64 koopacties per seconde.