Man die zich liet opeten door anaconda, verklaart waarom hij de stunt deed

Paul Rosolie, de man die zich levend heeft laten opeten door een anaconda voor een special op Discovery Channel, heeft zijn eerste interview gegeven waarin hij uitlegt waarom hij de stunt ondernam.

De 27-jarige avonturier beweert dat hij de aandacht van de media wilde krijgen voor het Amazonewoud en de wilde dieren die daar leven, door zich door een enorme anaconda te laten opeten.

“Ik wilde de mensen shockeren. Milieuactivisten preken voor eigen parochie. Wat ik wilde doen is aantonen wat er gaande is in het Amazonewoud.”

Rosolie en zijn team testen ongeveer een dozijn anaconda’s. Elke slang had een hoge dosis kwik in zijn systeem dat de dieren binnenkrijgen door de omvangrijke goudwinning in de regio. Het team zocht ongeveer 60 dagen naar een geschikt reptiel voor de stunt van Rosolie in het Peruaanse regenwoud.

“Je kunt niet zomaar het regenwoud in wandelen en denken dat je er op 1 2 3 eentje vindt. Deze dieren zijn ongelooflijk moeilijk te vinden. Het grootste gevaar van de hele expeditie was niet het vangen van de slang, maar de krokodillen, elektrische palingen, wateroverlast en stropers die we onderweg tegenkwamen.”

De expeditie liep op zijn einde toen het team op een vrouwelijke anaconda stootte van 226 kilogram.

“Ik kende de slang want ik had ze al gezien in 2008. Vrouwtjes blijven meestal op dezelfde plek leven.”

De hele crew was nodig om de anaconda te vangen.

Voor de stunt kreeg Rosolie een pak uitgerust met camera’s, communicatiesystemen en een zuurstoftank. Het pak was zo ontworpen dat Rosolie beschermd was tegen de enorme druk die een anaconda kan uitoefenen. “Je moet het vergelijken met een schoolbus die op je borstkast wordt geplaatst.”

Maar de grootste zorg was niet de veiligheid van Rosolie maar de gezondheid van de slang, want het experiment kreeg al enorm veel kritiek van dierenliefhebbers. “Ik wilde de slang niet stresseren. Ik wilde er zeker van zijn dat ik ze niet kon kwetsen. Ik was niet bang voor mezelf want het pak was uitvoerig getest door deskundigen dus mijn veiligheid was gegarandeerd.”

Rosolie smeerde zich in met varkensbloed en liet zich vangen door de slang. “De kracht van de wurgslang is waanzinnig. De ervaring was geweldig en absoluut de moeite waard,” besluit de avonturier.