Dit zijn de vijf meest bekeken video’s op YouTube

YouTube, het populaire videoplatform, heeft 1 miljard gebruikers en video’s worden dagelijks 4 miljard keer bekeken en er worden elke minuut 100 uren aan video-inhoud geüpload. Het platform is zo populair dat sommige gebruikers een voltijdse baan hebben gemaakt van hun passie voor het maken van video’s. Pewdiepie, een jongeman uit Zweden, heeft meer dan 30 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en staat daarmee riant aan kop in de lijst van populairste kanalen, maar welke video’s werden het meest bekeken op YouTube?

1. Gangnam Style – Psy, 2.147.483.647 views

Op nummer 1 staat, en dat zal niemand verbazen, Gangnam Style van Psy. Het nummer kwam uit in 2012 en werd ondertussen al meer dan 2.1 miljard keer beluisterd en bekeken op YouTube. Gangnam Style wist zelfs het telsysteem van YouTube te breken. De video werd meer dan 2.147.483.647 keer bekeken wat een groter getal is dan het 32-bit systeem waarmee de teller werkt. Google paste het systeem aan dat nu getallen tot 64 bits kan weergeven.

2. Baby – Justin Bieber, 1,115,719,654 views

Op nummer twee staat Justin Bieber met Baby. De video werd in februari 2010 op YouTube gezet en werd ondertussen al meer dan 1.1 miljard keer bekeken. De controversiële popster is de enige in de top 5 die meer dislikes heeft gekregen dan likes. Bieber werd door 2.6 miljoen gebruikers leuk bevonden, maar kreeg van 4.2 miljoen gebruikers een duimpje naar beneden.

3. Charlie Bit My Finger Again ! – Harry and Charlie Davies-Carr, 804,384,297 views

De enige video in de top 30 dat geen muziekvideo is, maar een simple huis-tuin en keukenfilmpje van een trotse vader. Howard Davies-Carr wilde een video maken van zijn twee zonen. Bij het selecteren van de beste fragmenten stootte de vader op deze clip van minder dan een minuut. Pas toen Howard de video uploadde op YouTube besefte hij dat hij best grappig is. De video ging viraal en werd ondertussen meer dan 800 miljoen keer bekeken. Voor de familie Davies-Carr betekende de video hetzelfde als de loterij winnen. De 56 seconden beeldmateriaal bracht de familie al meer dan een half miljoen euro op.

4. On The Floor – Jennifer Lopez & Pitbull, 794.000.010 views

Op 3  maart 2011 postte Jennifer Lopez On The Floor, haar nieuwe nummer met rapper Pitbull. Ondertussen werd de clip met de excentrieke rapper al meer dan 790 miljoen keer bekeken op Youtube. On The Floor kreeg lovende kritiek van de meeste muziekcritici. Het magazine Rolling Stone noemde het nummer “muziek die het waard is om jezelf in te verliezen.”

5. Party Rock Anthem – LMFAO ft Lauren Bennett & GoonRock, 777.781.479 views

Maart 2011 was een goede maand om een video op YouTube plaatsen. Kort nadat Jennifer Lopez haar nieuwe nummer online plaatste, postte op 8 maart 2011 LMFAO zijn nieuwe nummer Party Rock Anthem. De video werd ondertussen al gebruikt in verschillende televisieseries als Glee, Gossip Girl en Awkward. Het nummer werd ook in verschillende games gebruikt zoals Just Dance 3 en FIFA Street. Ook in World of Warcraft is het nummer terug te vinden want Blizzard baseerde de dansbewegingen van de Pandaren op de dans uit de videoclip.