Dit zijn de meest beluisterde nummers op Spotify in 2014

Spotify heeft een schat aan gegevens die ons vertellen welke muziek mensen echt luisteren, waar ze luisteren en wanneer ze luisteren. De streaming dienst heeft de cijfers voor 2014 bekend gemaakt en verklapt naar welke groep het meest geluisterd werd, welk genre het populairste is en welke mannelijk en vrouwelijke artiest de succesvolste artiest was op Spotify in 2014. We verklappen alvast dat het niet Taylor Swift is.

All About That Bass was het nummer dat het vaakst op repeat werd gezet in de herfst van 2014.  In de VS was Fancy, het nummer van Iggy Azalea, het meest geluisterde nummer. Wereldwijd kaapte het Ed Sheeran de titel weg voor het meest gestreamde album.

De doorbraak van het jaar was het genre Metropopolis. Metropopolis is een genre dat Charlo XCX, St. Vincent en Tribune omvat. Het subgenre wordt door niemand gebruikt, behalve de algoritme-makers van Spotufy en twee mensen die de film Metropolis verkeerd spelden op Facebook. Maar dat zal niet lang duren, want de populaire naam voor het genre beschrijft muziek die “iets cooler is en alternatiever dan grootschalige pop”.

Maar verder dan de ontdekking van dit nieuwe genre, wat springt er nog uit in het jaarverslag van Spotify.

wel, Coldplay was de beste groep ter wereld, Ed Sheeran was ’s werelds meest beluisterde mannelijke artiest en Katy Perry was dat bij de vrouwen. Het lied dat het meest op repeat stond was Shine van Benjamin Francis Leftwich.

In de winter luisterden mensen meestal naar Happy van Pharrell Williams, in de lente kozen mensen meer voor All of Me van John Legend en de zomerhit was Rude van Magic!. In de herfst ten slotte won All About That Bass van Meghan Trainor.

Iets zegt ons dat als Taylor Swift nog op Spotify was, de resultaten er heel anders hadden uitgezien…