Stralende start, frisse finish

Kerstfeestje met de familie, een swingende nieuwjaarsavond, een gezellig etentje met de vrienden gevolgd door een stevige nacht uit,… In december staat je agenda vol feestjes. Het is niet eenvoudig om na een nachtje dansen er even florissant uit te zien als toen je eraan begon. En met die drukke agenda kan het natuurlijk voorvallen dat je de erna weer op stap moet. Met deze tien gouden tips lukt dat zonder problemen!

Stralende start

Er op je best uizien voor dat eindejaarsfeestje? Met deze vijf beautytips ben je de mooiste versie van jezelf.

  1. Scrub & Glow

De allereerste stap naar een stralende glow is een goed geëxfolieerde huid. Met een scrub haal je de dode huidcellen weg en boost je de bloeddoorstroming voor een streelzachte huid en een superfrisse look.

1

  1. Photoshop jezelf

Hier en daar een imperfectie die je liever weggemoffeld zou zien? Probeer eens een blur cream als basis onder je make-up. Die vervaagt (voor een avond) fijne lijntjes en opvallende poriën.

2

  1. Maskers op!

Niets zo fijn als een kwartiertje me-time voor de feestdrukte losbarst. Verwen je geest (eindelijke rust!) en je gezicht met een masker, voor een feestklare glow.

3

  1. Handwerk

Omdat je nagels het hard te verduren krijgen tijdens de feestperiodes verwen je je handen nu iets vaker met een verzachtend handbad, verzorgende handcrème en flink wat nagelriemolie. Lak ook altijd een basecoat, want die beschermt je nagels tegen verkleuringen en zorgt ervoor dat de kleurlak beter hecht. Een topcoat bovenop twee laagjes kleur geeft je nagels een feestelijke glans.

4

  1. In de olie

Kort jurkje zonder mouwen? Maak dan ook je lichaam partyproof. Voor de gelegenheid wissel je je bodycrème in voor een gesatineerde, geparfumeerde olie. Gewoon even sprayen als je pas uit de douche komt (olie werkt het best op een vochtige huid) en erna inmasseren voor een zacht huidje.

5

Frisse finish

De ‘morning after’ ziet niemand er nog bepaald feestelijk uit. Geen nood: met deze vuistregels beperk je de schade.

  1. Mooima(s)ker

Je huid is na een zware avond toe aan wat extra oppeppers. Hoe moe je ook bent, maak ’s ochtends tijd om je gezicht goed te reinigen, te verfrissen met een tonic en erna je doffe huid te verwennen met een intens hydraterend masker. Vergeet daarna je serum en dagcrème niet.

6

  1. Eerste hulp

Het is verleidelijk om meteen tussen de lakens te kruipen, maar als je met een goed gereinigd gezicht gaat slapen, sta je des te frisser op. Geen zin in zeep, lotion en tonic? Haal dan je make-up weg met micellair reinigingswater, een supersnelle alles-in-één cleanser.

7

  1. Happy feet

Een nachtje dansen op hoge hakken is geen pretje. Heb je de volgende ochtend nog last van pijnlijke voeten, gun ze dan wat rust met een relaxerend voetbad en haal er een scrubcrème voor vermoeide voeten bij. Zo kun je er straks weer helemaal tegenaan.

8

  1. Gezond weer op

Gebruik een gezichtsolie na een avondje uit, in plaats van oogcrème, serum en nachtcrème. Die hydrateert tijdens de nacht, houdt het vocht in je huid vast en zorgt ervoor dat je opstaat zonder extra droogtelijntjes.

9

  1. Extra steuntje

Om wallen of gezwollen oogleden te vermijden, slaap je met een extra kussen. Zo kan overtollig vocht ontsnappen en stapelt het niet op onder je vermoeide ogen. Ook under-eyepatches doen wonderen voor je oogzone.

10